DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Léčívá síla přírody

Otázky a odpovědi

 EMULIPS

 

Otázka

Co je EMULIPS?

Odpověď

Je to odborníky speciálně vyvinutý doplněk stravy určený pro optimalizaci trávení tuků. Převádí tuky přijaté v potravě do snadno stravitelné emulgované formy, a tím významným způsobem usnadňuje jejich trávení a zlepší vstřebávání dalších látek v tucích rozpustných, např. vitamínů. Při pravidelném používání pomůže upravit metabolismus tuků v těle. Pomáhá udržovat plně funkční žlučník. Do značné míry podporuje zažívání a významně odlehčuje trávicímu traktu po požití tučných jídel. Posiluje činnost trávicího traktu - zejména činnost slinivky břišní, přispívá k udržování správné funkce jater a žlučníku. Díky zvýšené hladině vitamínu E, kterým je obohacen, chrání organismus před nebezpečnými kyslíkovými radikály způsobujícími stárnutí a vznik chronických zánětů a rakoviny. Při pravidelném používání podporuje udržování zdravého stavu a funkce srdce a cév - příznivě působí proti kornatění cév. Při pravidelném používání také stimuluje obranyschopnost organismu a příznivě působí na nervovou soustavu.

Otázka

Co obsahuje EMULIPS?

Odpověď

Je vyváženou soustavou vysoce účinných kvalitních emulgátorů a rostlinného řepkového oleje (z bezerukových a bezglukosinulátových odrůd řepky), obohacenou zvýšenou hladinou vitamínu E a přírodními aromaty (anýz, skořice, citron, česnek, natur).

 

Otázka

Je EMULIPS přírodní?

Odpověď

Všechny jeho složky musí splňovat podmínku vysoké kvality, čistoty a stability. Pravidelným používáním EMULIPSu je zajištěn organismu přísun kvalitního přírodního oleje, jeho derivátů, vitamínu E a důležitých látek z použitého koření. Rostlinný řepkový olej, používaný k výrobě EMULIPSu, zaručuje dlouhou trvanlivost výrobku - je špičkové kvality, použité emulgátory jsou z tohoto oleje vyráběny jednoduchou přeměnou. Jde o látky, které se v živých organismech běžně vyskytují jako součást metabolismu tuků. Jako všechny produkty OKG je EMULIPS zcela bez chemické stabilizace.

 

Otázka

Byl EMULIPS zkoušen?

Odpověď

Jako všechny produkty OKG je EMULIPS notifikován na MZ ČR jako doplněk stravy - č.j. OVZ-35.1-28.12.2009-12022. Jeho kvalita je ověřena v laboratořích ZÚ Brno, SZÚ Praha a ve smyslu Zákona o potravinách je tato kvalita průběžně prověřována v akreditovaných laboratořích.

 

Otázka

Jak se EMULIPS používá?

Odpověď

Doporučujeme používat nejlépe po jídle, např. na kousku pečiva v dávce 10 kapek (cca 0,5ml) - dospělí 1-3x za den, děti od 3 let 1x za den. Při pravidelném používání 1x za den vystačí balení 50ml až na 100 dní; EMULIPS je také v balení 115 ml. EMULIPS je možné užívat celoročně bez omezení. Skladujte jej v temnu při teplotě do 20°C, před upotřebením protřepejte! Teplotní změna struktury nemá vliv na účinnost výrobku!

 

Otázka

Může EMULIPS používat každý?

Odpověď

EMULIPS je doplňkem stravy, je tedy bezpečný. Můžete jej užívat i při nejběžnějších dietách - při cukrovce, žlučníkové dietě, při chorobách srdce a cév. Není určen pro děti do 3 let. U těhotných nebo kojících žen a u osob vážně nemocných je lépe používání konzultovat s ošetřujícím lékařem. Každý organismus reaguje odlišně, každý nemusí při užívání EMULIPSu dosáhnout stejných výsledků - jsou závislé na řadě faktorů. Při řadě potíží může EMULIPS působit jako vhodný podpůrný prostředek léčby, přestože není lékem, ale doplňkem stravy.

 

Otázka

Co jsou “VOLNÉ (KYSLÍKOVÉ) RADIKÁLY”?

Odpověď

Výzkumy poslední doby dokazují, že volné radikály jsou jedním z největších nebezpečí pro živé organismy. Vznikají v organismu jako vedlejší produkt látkové výměny v buňkách, popřípadě pronikají do něj z okolního prostředí. Narušují buněčné membrány, ničí DNA (kyselinu deoxyribonukleovou) a jsou tím příčinou celkového chátrání provázejícího stárnutí i dalších poruch. Volné radikály hrají význačnou roli při vzniku plicních a srdečních onemocnění a jsou významným faktorem vyvolávajícím rakovinu. Imunita je především schopnost organismu účinně tyto radikály eliminovat. Kdybychom proces stárnutí označili jako oxidaci, pak proti stárnutí působí antioxidanty. Nezabrání mu, ale výrazně jej dokáží zpomalit. Výzkumy prokázaly, že blahodárné účinky antioxidantů tkví právě v neutralizaci volných radikálů. Organismus jedince oslabeného nemocí, případně staršího nebo nezdravě a jednostranně se stravujícího člověka produkuje antioxidantů méně, čímž uvolňuje pole zhoubnému působení volných radikálů. Podobně negativně působí i znečištěné životní prostředí, chemicky zamořené potraviny a pitná voda, stres, záření televizí nebo počítačů apod. Pro starší osoby, pro obyvatele měst a pro sportovce je konzumace antioxidantů velmi důležitá. Mezi nejdůležitější antioxidanty patří právě vitamín E obsažený ve zvýšené míře v EMULIPSu.

 

Otázka

Co je “EMULGACE TUKŮ (LIPIDŮ)”?

Odpověď

Emulgace tuků je proces, při kterém dochází k jemnému rozptýlení jedné nemísitelné kapaliny ve druhé (tedy například oleje ve vodě), podobně jako když se mýdlem odstraňuje mastnota z rukou. Mýdlo v tomto případě napomáhá rozptýlení mastnoty ve vodě. Podobně působí soli žlučových kyselin v trávicím traktu. Tuk přijatý v potravě prochází ústy a žaludkem prakticky nezměněn. Prvním krokem metabolismu tuků je jejich emulgace pomocí žluči. Na kvalitě vzniklé emulze a tím i na jejím vstřebávání závisí využití nejenom tuků, ale i lipofilních vitamínů (vitamíny A, D, E a K) a některých esenciálních mastných kyselin rozpustných v tucích. EMULIPS významným způsobem usnadní trávení tuků a zlepší vstřebávání dalších látek v tucích rozpustných, např. vitamínů.

 

Otázka

Je pravda, že čím méně tuku obsahuje naše strava, tím lépe?

Odpověď

Není. Domnívat se, že tuk můžeme vyloučit ze stravy úplně, by bylo naivní a také nezdravé. Tělo potřebuje určité množství tuku ke správné funkci fyziologických procesů. Tuk, na který jsme si zvykli dívat se jako na nepřítele, je pro život nezbytný. V žádném případě nesmíme ani během diety tuky úplně vynechat, protože pomáhají tělu absorbovat některé látky, jsou zdrojem vitamínů (vitamíny A, D, E a K se rozpouštějí pouze v tucích) a zásobují organismus esenciálními mastnými kyselinami, které tělo není schopno samo vyrobit. Navíc tuky paradoxně pomáhají i při hubnutí, umíte-li s nimi správně zacházet. Udržet si optimální váhu i zhubnout bude snadné, budeme-li správně zacházet s tuky a pravidelně používat EMULIPS.

 

Otázka

Jak vznikají žlučníkové kameny?

Odpověď

Výskyt žlučníkových kamenů je vlastně mírou nezdravosti stravy (velký příjem tuků, cholesterolu a vápníku, malý příjem vlákniny a hořčíku), popřípadě nezdravého životního stylu (konzumace potravy méně často a ve větších dávkách najednou). Žluč je produkována játry permanentně a je schraňována ve žlučníku (dochází zde k až 10ti násobnému zakoncentrování žluči). Do trávicích cest je uvolňována při cestě potravy ze žaludku. Nepravidelné stravování napomáhá tedy k tvorbě žlučových kamenů – žluč ze zásobárny ve žlučníku není průběžně vylučována a mohou tedy vznikat žlučové kameny. Také konzumace potravy bohaté na tuky přispívá ke tvorbě žlučových kamenů. Cholestrol vznikající v játrech přeměnou z tuků přijímaných potravou může ve žlučníku vytvořit základ žlučových kamenů. Obsahuje-li žluč hodně cholesterolu nebo potravou větší množství cholesterolu do těla přivedeme, může dojít k jeho vysrážení a vzniku nerozpustných krystalků. Nejsou-li rychle odvedeny do dvanácterníku, rostou a vytváří žlučníkové kameny. Kaménky ve žlučníku mohou být ojedinělé, větší a nebo menší, ale mnohočetné. Ty jsou nebezpečnější, protože mohou ze žlučníku vycestovat, dostat se do žlučovodů a ucpat je, vyvolat koliku. Závažná je také skutečnost, že žlučníkové kameny mohou postupně vést k dalším zdravotním komplikacím. Zánětlivé procesy na žlučníku mohou přejít v nádorový proces. S chorobami jater a žlučových cest mohou také úzce souviset některá onemocnění slinivky břišní. Abychom zajistili optimální průběh metabolických přeměn a transport vzniklých látek na další místa v těle, doporučujeme pravidelně používat EMULIPS.

  

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz